FMCK [FMCK Göteborg]


Intresseanmälan MC-ordonnans

Frivilliga motorcykelkåren är en ideell frivilligorganisation som förser Hemvärnet med mcordonnanser.


Som mcordonnans är du verksam i Hemvärnet och tillhör FMCK. Genom FMCK får du din utbildning till ordonnans och din motorcykel. Utbildningen är en tvåveckors grundkurs som senare kompletteras med en veckas vinterutbildning. Dessa kurser ges på nationell nivå. Innan man skickas iväg på kurs ska man ha genomfört en grundförmågekurs för att lära känna motorcykeln lite mer innan grundkursen. Detta brukar vara 2 kvällar och 2 heldagar och görs lokalt i Göteborg.
Krav för att få gå grundkurs MC är att man har minst A2-körkort, är över 18 år samt att man har någon militär grundutbildning, exempelvis värnplikt eller GMU. Den militära grundutbildningen är även ett krav för att vara med i Hemvärnet.
I Göteborgskåren bedriver vi ingen civil verksamhet och det innebär att man efter utbildning blir verksam i ett Hemvärnsförband som mcordonnans. Trycket på att bli mcordonnans är stort så det kan ta lång tid innan man är färdigutbildad och placerad på ett förband.

Har man ingen militär grundutbildning är det det första steget man får ta. Läs gärna mer på http://www.frivilligutbildning.se/ och kanske skapa en profil på Mitt Försvarsmakten (https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/hemvarnet) redan nu.

Bra att veta är att i samband med inträde i Hemvärnet görs ett säkerhetssamtal eftersom Försvarsmakten vill veta mer om dig inför din placering som hemvärnssoldat. Syftet är att upptäcka, förebygga och avvärja säkerhetshotande verksamhet som riktas mot Försvarsmakten och dess säkerhetsintressen (1 kap. 9 § PuL UNDSÄK).

FMCK är en förening där alla jobbar ideellt på lokal nivå och föreningens funktion bygger mycket på att vi som medlemmar hjälps åt och driver föreningen på ett bra sätt. Utan engagemang skulle föreningen inte finnas.

Vi har en informationsträff som är starten för ett engagemang där vi informerar mer om vår verksamhet och vägen till att bli ordonnans några gånger om året och genom att fylla i och skicka in detta formulär kommer du att bli kallad till en sådan träff.

Observera att det här anmäler ditt intresse att bli MC-ordonnans. Är du intresserad av CMR gör du din anmälan i annat formulär.

Har du frågor angående medlemskap, tveka inte att höra av dig till rekrytering@fmckgbg.se


Use format YYYYMMDDXXXX

Data protection policy consentDelivered by MyClubLaddar...