Anmälan till MTB Täby Ungdom Tävlingsgrupp 2019

Anmälan till MTB Täby Ungdom Tävlingsgrupp 2019

För att möjliggöra en strukturerad träning för ungdomarna inom MTB Täbys tävlingsgrupp har föreningen tagit ett beslut att stödja tävlingsverksamheten med bidrag för att anlita externa tränarresurser, stöd med tävlingsavgifter till utvalda tävlingar samt delar av kostnader för utvalda resor. Träningsavgiften för utövaren kommer för säsongen 2019 att vara 2000 kr utöver gällande medlemsavgift samt licenskostnad. 

Med bakgrund av detta föreningsstöd är det viktigt att vissa grundkriterier uppfylls av utövarna. 



Uppträdande

Vid all träning och tävling är det viktigt att tänka på att man representerar MTB Täby och att man då uppfattas som en god ambassadör, det innebär då att man uppträder på ett positivt sätt och uppfattas som en ”schyst cyklist” 

Att vara en ”schyst cyklist” innebär bland annat följande:

  • Använda ett schyst språk och låta alla vara med och ha kul.
  • Alltid vara schyst och hjälpa till om någon behöver hjälp.
  • Alltid låta mina kompisar och medtävlande värma upp ifred och aldrig leka med någon annans utrustning.


Som vårdnadshavare till en medlem förväntas man aktivt deltaga som funktionär eller på annat sätt bidra vid gruppens egna arrangemang; 

MTB Täby Ungdoms cup & CX Täby Park.


Tävlingsagenda 

Det förväntas att man har som ambition att delta i majoriteten av tävlingar nedan under säsongen och att man genomför dessa med bästa förmåga. 

  • Nationella MTB cupen SCF Cup (tidigare SWE-CUP) 
  • Svenska mästerskapen (SM)
  • Lidingöloppet MTB

Träning

För att lyckas på tävling krävs också att man tränar målinriktat och ambitiöst och deltar i den schemalagda träningen. Som medlem i tävlingsgruppen har man rätt att delta i det träningsupplägg och träning som är framtaget och genomförs tillsammans med vår externa resurs Mickael Flockhart. Tillfällena är primärt planerade till torsdagar under perioden april till juni 2019


Klädsel

  • Tävling
Allmänt
I Svenska Cykelförbundets tävlingsreglemente kan det finnas krav på klädsel och det måste i så fall följas. All kombination av klubbdräkten och annan klubbs dräkt är otillåten.

Svenska mästerskap
Vid Svenska mästerskapstävlingar skall klubbdräkt (tröja och byxa) bäras alternativt klubbtröja och en neutral byxa eller byxa med egen sponsor (se nedan) i kombination med klubbtröja är godkänt. 

Övriga tävlingar
Vid övriga tävlingar bör klubbdräkt användas. Klubbdräkten kan kombineras med andra typer av kläder vilka bör vara neutrala. All kombination av klubbdräkten och annan klubbs dräkt är otillåten.

  • Träning
Under all träning bör klubbdräkt bäras. Klubbdräkten kan kombineras med andra typer av kläder vilka bör vara neutrala. All kombination av klubbdräkten och annan klubbs dräkt bör undvikas.


Egen sponsring 

Klubben vill gärna främja möjligheten för medlemmarna att skaffa egna sponsorer och ger därför möjlighet att på klubbkläderna exponera dessa. Alla egna sponsorexponeringar skall godkännas av styrelsen. Detta för att undvika krock med klubbens egna sponsorer, åsikter som strider med klubbens inställning, budskap som strider mot andra organisationers regler t ex Riksidrottsförbundets osv. Ansökan om att exponera egen sponsor på klubbdräkten görs till info@mtbtaby.se 


Resersättning & Startavgift


För att främja deltagande på de nationella tävlingarna så erbjuder föreningen reseersättning samt fri startavgift till utvalda tävlingar enligt nedan för medlemmar i tävlingsgruppen ungdom. Alla övriga tävlingar under säsongen bekostas enskilt. 

Till Svenska Mästerskapen MTB samt Nationella MTB cupen utgår reseersättning enligt följande:

Tävling | Reseersättning per tävlande ungdom
27 april, Klippingracet, Säter | 250,00 kr
12 maj, Vårgårda CK MTB, Vårgårda  | 350,00 kr
1 juni, Lugnet XCO, Falun | 300,00 kr
7-9 juni Borlänge tour, Borlänge | 300,00 kr
22-24 juni, Ungdoms SM LVG | 500,00 kr + 200,00 kr / natt(Högst 3 nätter)
17-19 juli, MTB SM, Östersund  | 500,00 kr + 200,00 kr / natt (Högst 3 nätter)
18 augusti, CK Master MTB race, Göteborg | 500,00 kr


Klubben uppmuntrar samåkning och ersättningen betalas ut per ungdom. Ex. 3 st tävlande ungdomar reser i samma bil till Säter så får "bilen” ersättning enligt tabellen x 3, 3 x 300,00kr =900,00 kr. Maximala totala ersättning för varje ungdom är 3000kr för hela säsongen 2019.


Ersättningen betalas ut efter inskickad kostnadsrapport med styrkt deltagande/start.



Publicering av namn och bild



Vidare ger medlemmen MTB Täby samtycke att publicera namn och bild både enskilt och i grupp på MTB Täbys hemsida och MTB Täbys sociala medier i syfte att marknadsföra MTB Täby samt dess verksamhet. 


 Vid EJ samtycke till publicering av namn och bild skall medlemmen snarast kontakta bjorn.johnsson@scanditron.se

Kontaktuppgifter kommer endast att vara synliga för andra medlemmar i MTB Täby och inte publika.
     



Denna anmälan är bindande samt vid anmälan intygas att målsman är införstådd med och har läst ovanstående text.
 Det finns ingen möjlighet till återbetalning vid ett eventuellt avhopp.

Anmälan till tävlingsgruppen 2019 är nu stängd. Vid frågor vänligen kontakta Björn Johnsson: bjorn.johnsson@scanditron.se



Laddar...